Ik ben Bianca de Vrind-Zegers (1977). Ik was al eerder muzikaal actief, maar pas toen ik 11 was kreeg ik mijn eerste echte dwarsfluit. Ik kreeg les van Corinne van Veen en later ook Veronique Streevelaar, beiden afgestudeerd bij de bekende fluitiste Abbie de Quant. In deze tijd won ik diverse prijzen op lokale muziekconcoursen en had ik regelmatig optredens. Zo mocht ik via school in de kleine zaal van de Doelen spelen en in het Hofpleintheater te Rotterdam. Verder ben ik een tijd eerste fluitist geweest van het Rotterdams Jeugd Kamer Orkest.

Na de middelbare school ben ik rechten gaan studeren in Amsterdam. Gelijktijdig met deze studie deed ik vooropleiding aan het Conservatorium te Amsterdam, waar ik les had van Abbie de Quant. Ik speelde daarnaast in diverse symphonieorkesten, waaronder het VU orkest en het VU kamerorkest, beiden o.l.v. Daan Admiraal. Op projectbasis en als invaller heb ik ook veel meegespeeld in diverse andere ensembles en orkesten, vaak als eerste fluitist. Ik speelde mee in de grote bekende orkestwerken van Beethoven tot Mahler, Shostakovich, Strawinsky, maar ook met minder bekende hedendaagse werken zoals van Tristan Keuris. We hebben samengewerkt met diverse bekende solisten, waaronder Paolo Giacometti, Mirsa Adami, Helena Rasker en Janine Jansen. Van 2004 tot en met 2006 heb ik bij Abbie de Quant gestudeerd aan het conservatorium te Utrecht en later aan het conservatorium te Amsterdam, waar ik ook orkestlessen volgde bij o.a. Nine Sligter en Marieke Schneemann en waar ik mijn orkestervaring mocht uitbreiden in diverse projecten. Later heb ik nog een aantal toon- en interpretatielessen gevolgd bij Abbie de Quant.

Tegenwoordig speel ik veel kamermuziek, voorheen vooral samen met pianiste Kate Yunyoung Kang als duo Bianca & Kate. Sinds Kate is geƫmigreerd speel ik meer met andere musici samen, o.a. met pianist Jelger Blanken met wie ik binnenkort te horen ben in de Fonteinkerk te Rotterdam Hillegersberg.

Ik speel regelmatig mee in gelegenheidsensembles ter begeleiding van diverse koren, waarbij ik als intermezzo ook wel eens een solo of improvisatie voor fluit en piano speel.

Tot slot vind ik het erg leuk en inspirerend om als solist samen te werken met grotere en kleinere ensembles en orkesten, professioneel, semi-professioneel of amateurs. Het komende voorjaar zal ik bijvoorbeeld het prachtige fluitconcert van Reinecke ten gehore brengen met Het Gorcums Synfonie Orkest o.l.v. Michiel van Vliet.

Tot ziens bij een van mijn concerten!

Alvast iets zien/horen? Dat kan! Klik dan hier.