Wij zijn Bianca de Vrind-Zegers (fluit) en Kate Yunyoung Kang (piano), een professioneel muzikaal duo. Voorheen repeteerden we wekelijks. Tegenwoordig is dat anders, omdat Kate is verhuisd naar Zwitserland. Dit betekent natuurlijk niet dat we niet langer beschikbaar zijn als duo, maar wel dat dit wat meer organisatie vergt dan u van ons gewend was.

Ons repertoire bestaat uit voornamelijk westerse klassieke muziek uit verschillende perioden en streken, maar ook andere stijlen kunnen aan bod komen. Zo houden wij er ook van om te improviseren op lichte (gospel-)muziek of Zuid-Amerikaanse muziek.

Wilt u een voorproefje van ons spel? Dat kan! Klik dan hier.

Bianca

Als jong kind ben ik al begonnen met muzieklessen en op mijn 11e begon ik met dwarsfluit spelen. In mijn tienerjaren heb ik reeds veel uitvoeringen gegeven en heb ik diverse prijzen gewonnen in lokale muziekconcoursen. Ik heb in verschillende orkesten meegespeeld als eerste fluitist, waaronder het RJKO, het VU-orkest en het Vu-kamerorkest. Ik heb klassiek fluit gestudeerd bij Abbie de Quant aan de conservatoria in Utrecht en Amsterdam.

Tegenwoordig heb ik regelmatig klassieke kamermuziek optredens en ik speel ik vaak samen met diverse christelijke koren. Verder val ik af en toe in bij semiprofessionele orkesten. Ik leg mij toe op muziek van Bach tot hedendaagse componisten, ook van eigen bodem. Ik vind het interesant om een brug te slaan tussen oude bekende grootmeesters en minder bekende en moderne componisten en ik ga graag op zoek naar het verhaal achter de muziek.

Deze pagina staat op mijn website, dus surft u gerust verder via de menubalk bovenaan als u meer wilt lezen over mij en mijn projecten!

Kate

Mijn naam is Kate Yunyoung Kang en ik ben geboren en getogen in Zuid-Korea. Mijn Koreaanse roepnaam is Yunyoung, maar in Nederland gebruik ik ook de voornaam Kate. Inmiddels woon ik al jaren in Nederland, samen met mijn man en drie kinderen.

Mijn liefde voor de muziek begon op mijn zevende toen ik mijn eerste pianoles kreeg. Vanaf mijn dertiende begeleidde ik het kerkkoor op de piano en ik deed daarnaast ook veel optredens. Het plezier dat ik beleefde aan het spelen ging zo ver, dat ik besloot naar de Art High School te gaan om vervolgens aangenomen te worden op de Yongnam University met het hoofdvak Klassiek Piano.

Na 1 jaar op de universiteit besloot ik het verder weg te gaan zoeken. Ik ging studeren in Nederland om zo meer diepgang in mijn muziek te krijgen. Na een jaar jazz gestudeerd te hebben aan het conversatorium van Amsterdam, leerde ik de beroemde pianiste Anna Elis de Jong kennen, iemand die mij na aan het hart ligt. Onder haar studeerde ik af op Latin Piano aan Codarts Rotterdam. Momenteel ben ik al tien jaar toetsenist in de gospelband bij de protestants christelijke kerk Yi Jun Memorial Church te Leidschendam.

De combinatie van de fluit en piano fascineert mij mateloos.

Repertoire en concerten

Op onze repertoirelijst staan onder andere de volgende werken:

 • Sonate voor fluit en piano, Sergej Prokofiev
 • Sonate voor fluit en piano, Otar Taktakishvili
 • Sonate voor fluit en piano, Leo Smit
 • Undine Sonate, Reinecke
 • Prelude à l’après-midi d’un faune,Debussy
 • Pastorale Hongroise, Doppler
 • Fantaisie brillante sur Carmen, Borne
 • Morceau de Concours en Fantaisie voor fluit en piano, Gabriel Fauré
 • Cantabile et Presto, Georges Enesco
 • Andante Pastoral et Scherzettino, Paul Taffanel
 • Barcarola et scherzo, Casella
 • Romance, Ph. Gaubert
 • Ballade, Ph. Gaubert
 • Histoire du tango, Astor Piazzolla
 • Improvisaties op bekende gospelnummers
 • Improvisaties in Latin style

Op de concertagenda op deze site kunt u zien of wij binnenkort een concert hebben bij u in de buurt. En als u voortaan geen concert van ons wilt missen, dan kunt u zich hieronder inschrijven voor de nieuwsbrief van deze site.

Kijkt u gerust verder op deze site voor meer informatie en aarzel niet om contact op te nemen als u geïnteresseerd bent in ons duo of als u vragen heeft.