Bianca de Vrind

Visie

blik in de toekomst

Op deze pagina kunt u lezen over mijn visie, over mijn plannen en dromen, en waar ik sta in mijn muzikale loopbaan. Ik zal deze pagina regelmatig bijwerken met de meest recente stand van zaken.

Mijn muzikale visie

Mijn visie is dat iedereen waardevol is en dat iedereen vanuit die overtuiging iets kan betekenen voor een ander en dat wil ik als musicus ook uitstralen. Deze visie heeft voor mij een christelijke grondslag, omdat ik ervan overtuigd ben, dat je je eigen waarde en die van een ander alleen echt kunt zien als je die ziet door de ogen van God in het licht van zijn onvoorwaardelijke liefde.

Muziek is iets heel moois en bijzonders. Als je muziek wetenschappelijk probeert te beschrijven dan is muziek niet veel meer dan geördend geluid met verschillende frequenties en ritmnes die volgens bepaalde patronen spanning oproepen en die weer oplossen of niet. Als je het zo bekijkt is het niet te bevatten hoe muziek toch zo veel emoties op kan roepen en zelfs tot tranen toe kan ontroeren. Dat heeft iets goddelijks. Muziek is een buitenaards en kostbaar geschenk dat ertoe uitnodigt om voortdurend verder uitgepakt en gedeeld te worden met anderen. Muziek kan ontzettend veel betekenen. Het komt zelfs binnen bij mensen die anders onbereikbaar zouden zijn. Waar woorden ontoereikend zijn kan muziek troosten, bemoedigen, wakker schudden en verbinden. Daarbij is muziek maken ook nog eens het leukste wat er is, vooral als je het samen kunt doen of er samen van kunt genieten./p>

Uitvoeringen

In mijn biografie heb kunt u lezen dat ik als fluitiste betrokken ben bij verschillende koren waarmee ik diverse oratoria heb uitgevoerd en ook als soliste heb mogen optreden in instrumentale intermezzi en dat ik een vast duo vorm met pianiste Kate Yunyoung Kang, met wie ik veel klassieke kamermuziek speel. Ik zou graag vaker op willen treden. In de toekomst hoop ik daarom meer samenwerkingen met andere musici aan te gaan en meer concerten te kunnen organiseren. Mijn droom is om ooit weer in een vast ensemble of orkest te spelen.

Fluitlessen

Mijn lespraktijk heb ik jaren geleden geheel opgeheven, omdat het moederschap een lespraktijk aan huis lastig maakte en omdat ik zelf voldoende tijd wilde overhouden om fluit te spelen. De gezinssituatie maakt het nog altijd lastig om vaste leerlingen aan te nemen, maar ik wil wel ooit weer les gaan geven in de vorm van workshops of op projectbasis. Ik kan goed improviseren op lichte muziek en het lijkt me leuk om daar bijvoorbeeld een aantal lessen of workshops in te organiseren. Het lijkt me ook interessant om als ervaringsdeskundige muziekworkshops of muziekcoaching aan te bieden aan kinderen en volwassenen met bijvoorbeeld autisme, omdat ik weet hoe ongelooflijk veel muziek hierin kan betekenen. Op dit moment is dit nog letterlijk toekomstmuziek, maar ik denk er serieus over na om me hierin verder te gaan verdiepen, zodra er ruimte voor is.

Geïnteresseerd?

Neem contact op of deel deze pagina met anderen

© 2021 Bianca de Vrind-Zegers contact