Bianca de Vrind-Zegers

Creatief Schrijfster in wording

profielfoto Bianca

Ik ben Bianca de Vrind-Zegers, getrouwd en moeder van drie kinderen. Ik heb Civiel Recht gestudeerd en heb als jurist ervaring opgedaan met het opstellen van juridische stukken en brieven. Ik had er plezier in om ingewikkelde zaken op te lossen en ik besteedde veel aandacht aan mijn brieven, goed taalgebruik, geen woord teveel of te weinig en precies voldoende medeleven. Schrijven heb ik altijd al een fijne bezigheid gevonden. Ik schreef al korte verhaaltjes toen ik nog maar net kon schrijven en heb met tussenpozen een dagboek bijgehouden, waarin ik mijn zieleberoerselen en al wat mijn interesse wekt in een eerste indruk van woorden probeer te vangen. Ik werk inmiddels al jaren niet meer als jurist, sinds mijn man en ik gedurende een paar jaar in Zuid-Amerika zijn geweest bij de zendingsorganisatie Youth with a Mission en ik kort daarop moeder ben geworden. In plaats daarvan ben ik nu professioneel fluitist en geef ik regelmatig concerten.

Sinds de zomer van 2018 ben ik me daarnaast serieus bezig gaan houden met creatief schrijven. Ik heb me geabonneerd op een tijdschrift voor asprirant schrijvers, heb een cursus gevolgd bij de Schrijven Online Akademie en volg nu een cursus fictie schrijven bij Editio. Ik lees elk schrijfboek waar ik mijn hand op kan leggen en ik ben actief op schrijversforums, onder andere Sweek en Schrijven Online waar ik korte verhalen post en feedback geef op de verhalen van andere aspirant schrijvers. Ik doe mee aan zoveel mogelijk schrijfwedstrijden en in diverse bundels zijn daarmee verhalen van mijn hand verschenen als finalist. Gewonnen heb ik niet, maar ik verschijn wel regelmatig op longlists en shortlists. Mijn eerste boek is een verhalende autobiografie. Na een proefleesronde en een aantal keren herschrijven heb ik het opgestuurd naar een uitgever. Ik heb gekozen voor Uitgeverij Mozaïek, omdat mijn boek christelijk geïnspireerd is en ikzelf trouwens ook. Ik kijk daarbij dus wat verder dan alleen maar tot de publicatie van mijn eerste boek. Ik verwacht medio augustus 2019 bericht of mijn boek in hun fonds past. Dat is erg spannend, want het is bekend dat van de duizenden ongevraagd naar uitgevers toegestuurde manuscripten er maar enkele worden uitgegeven, minder dan 2 procent. De zogeheten slush pile bestaat echt en daar lig ik nu tussen! Als ik niet tot de gelukkigen behoor, kan ik er altijd nog voor kiezen om mijn boeken zelf uit te geven. Dat doen steeds meer schrijvers, ook heel goede en ervaren schrijvers.

Tussen alles door lees ik zelf ook heel veel literatuur. Ik verslind boeken. Sommige schrijvers zijn daar bang voor. Ik niet. Boeken en verhalen van anderen inspireren me juist tot nog meer zelf schrijven. Dat werkt zo met muziek maken, zo werkt dat met schrijven en zo werkt dat met elk creatief proces. Je inspireert elkaar. Dat is ook juist één van de dingen die ik er zo leuk aan vind. Schrijven verbindt, schrijven slaat bruggen, schrijven inspireert, troost, stelt aan de kaak en zo nog meer.

Ik heb een verhaal te vertellen en ik heb een boodschap. Schrijven past bij mij en ik wil heel graag ondergebracht worden bij een uitgever die mij kan begeleiden. Daarom heb ik mijn website nu uitgebreid met een gedeelte dat gewijd is aan mijn schrijfkunsten. U kunt hier zeer korte en korte verhalen van mij lezen en via deze pagina's wil ik u ook op de hoogte houden van mijn voortgang als beginnend schrijfster.

Heeft u vragen of opmerkingen of bent u uitgever en wilt u meer weten over mijn werk? Dan kunt u contact met mij opnemen via het contactformulier.

Veel leesplezier!

.Geïnteresseerd?

Neem contact op of deel deze pagina met anderen

© 2019 Bianca de Vrind-Zegers contact