Bianca de Vrind

Concerten van Bianca de Vrind

fragment bladmuziek voor fluit solo

Op deze pagina vindt u steeds de meest actuele informatie over concerten die ik op de agenda heb staan, alsmede een link naar de programmatoelichtingen bij deze concerten.

Naast de muzikale projecten en activiteiten waarbij ik al regelmatig betrokken ben, wil ik ook zelf concerten gaan organiseren in samenwerking met verschillende musici en andere boeiende kunstenaars. Het is mijn intentie om tijdens de door mijzelf geörganiseerde concerten allerlei thema's onder de aandacht te brengen die te maken hebben met mijn visie. en om hiervoor steun te verwerven, zowel financieel als op andere wijze.foto van een uil in vlucht

Let there be Light!

Let there be Light is een bijzonder concert dat ik heb samengesteld met mijn vaste pianiste, Kate Yunyoung Kang met medewerking van wildlife fotograaf Peter Gooris. Het programma bestaat uit klassieke muziek voor fluit en piano van verschillende Franse componisten en enkele improvisaties op liederen van de Christelijke band Sela en wordt gecombineerd met schitterende foto&apos en korte films van Peter. We hebben de opbrengst van de concerten bestemd voor een project van de organisatie Light for the World in Ethiopië, waar blinden en slechtzienden voorlichting, behandeling, hulp en begeleiding ontvangen.

Naar aanleiding van een tweetal concerten die we hebben gegeven in het voorjaar van 2018, zijn we gevraagd om dit concert te organiseren als avondvullend programma van de christelijke vrouwenbeweging Passage in Lansingerland. Op 29 november gaven we zo weer een leuk concert voor een enthousiast publiek. Er waren weer nieuwe fotobeelden en we hadden ook weer wat nieuwe muziekstukken in ons programma opgenomen. Deze keer werden de liederen van Sela gezongen door sopraan Prisca Kathrein. De opbrengst van de collecte, Eur 233,60, gaat weer naar de slechtzienden in Ethiopië.Namens de mensen van het project: Bedankt!

In maart zullen wij naar verwachting een vierde keer Let there be light! uitvoeren, deze keer ook weer met Prisca Kathrein. Deze keer is zij we gevraagd door de gezamenlijke diaconieën van Bleiswijk. Zij hebben ons benefietdoel van Light for the Worldovergenomen als project. Ons concert is in dat kader één van de activiteiten waarmee er aandacht aan dit project zal worden geschonken.

Klik hier voor het programma en de programmatoelichting van Let there be Light!

Klassieke concerten door duo Bianca & Kate in de concertzaal van 't Manneke

flyer concert 26 januari 2019 Het is zover! Duo Bianca & Kate heeft een mooie zaal gehuurd om een tweetal middagconcerten in te geven. We hebben voor zaterdagmiddag 26 januari 2019 en zaterdagmiddag 30 maart 2019 de Dorsvloer tot onze beschikking, een sfeervolle zaal met podium en vleugelpiano in zalencentrum 't Manneke in Berkel en Rodenrijs. We zijn al enige tijd bezig met repeteren voor onze programma's en kunnen alvast een tipje van de sluier oplichten. Het eerste concert zal als thema verlangen, passie en venijn hebben. We spelen in januari onder andere Debussy's beroemde prélude à l'après-midi d'un faune in een arrangement voor fluit en piano, alsmede de Undine Sonate van Reinecke. Stukken met hevige gevoelens en een niet al te beste afloop voor de onwillige geliefde, maar wel geweldig en uitdagend om te spelen.Klik hier voor het volledige programma met programmatoelichting.

Het programma voor het tweede concert in maart is nog niet helemaal bekend, maar zal waarschijnlijk gevuld worden met meer exotische muziek.We denken aan de Fantaise Pastorale Hongroise van Doppler, Czardas van Monti in een bewerking voor fluit en piano.

Beide concerten vangen aan om 15:00. De entree is Eur 10,-, inclusief consumptie in de pauze. Reserveren is niet verplicht, maar wel handig. Stuurt u dan via het contactformuliereen bericht met uw naam, voor welk concert u reserveert en hoeveel kaarten u wilt. U kunt zich ook meteen opgeven voor de digitale nieuwsbrief als u die wilt ontvangen.

Verder op de agenda:

  • 18 december 2018: medewerking aan kerstzangdienst met gemengd koor Shining in het SFG te Rotterdam
  • 20 april 2019: Medewerking aan het oratorium Van liefde ongekend met gemengd koor Musica Pro Deo uit Meerkerk en gemengd koor de Lofstem uit Hoevelaken, onder leiding van Warno Ruting.

Een muzikale groet!

Bianca de Vrind

Geïnteresseerd?

Neem contact op of deel deze pagina met anderen

© 2019 Bianca de Vrind-Zegers contact