Bianca de Vrind

Biografie

foto Bianca de Vrind-Zegers

Ik ben Bianca de Vrind-Zegers (1977). Ik was al eerder muzikaal actief, maar pas toen ik 11 was kreeg ik mijn eerste dwarsfluit. Ik kreeg les van Corinne van Veen en later ook Veronique Streevelaar, beiden afgestudeerd bij de bekende fluitiste Abbie de Quant. In deze tijd won ik diverse prijzen op lokale muziekconcoursen en had ik regelmatig optredens. Zo mocht ik via school in de kleine zaal van de Doelen spelen en in het Hofpleintheater te Rotterdam. Verder ben ik een tijd eerste fluitist geweest van het Rotterdams Jeugd Kamer Orkest.

Na de middelbare school ben ik rechten gaan studeren in Amsterdam. Gelijktijdig met deze studie deed ik vooropleiding aan het Conservatorium te Amsterdam, waar ik les had van Abbie de Quant. Ik speelde daarnaast in diverse symphonieorkesten, waaronder het VU orkest en het VU kamerorkest, beiden o.l.v. Daan Admiraal. Op projectbasis en als invaller heb ik ook veel meegespeeld in diverse andere ensembles en orkesten, vaak als eerste fluitist. Ik speelde mee in de grote bekende orkestwerken van Beethoven tot Mahler, Shostakovich, Strawinsky, maar ook met minder bekende hedendaagse werken zoals van Tristan Keuris. We hebben samengewerkt met diverse bekende solisten, waaronder Paolo Giacometti, Mirsa Adami, Helena Rasker en Janine Jansen. Van 2004 tot en met 2006 heb ik bij Abbie de Quant gestudeerd aan het conservatorium te Utrecht en later aan het conservatorium te Amsterdam, waar ik ook orkestlessen volgde bij o.a. Nine Sligter en Marieke Schneemann en waar ik mijn orkestervaring mocht uitbreiden in diverse projecten. Later heb ik nog een aantal toon- en interpretatielessen gevolgd bij Abbie de Quant.

Tegenwoordig speel ik veel kamermuziek. Ik vorm een vast duo, duo Bianca & Kate, met pianiste Kate Yunyoung Kang. Wij hebben een mooi repertoire opgebouwd op hoog niveau met veel muziek van Franse componisten, maar ook Prokofiev, muziek van Nederlandse componisten en muziek van Piazolla staan op de lessenaar. We treden meerdere keren per jaar op in kerken, kleine zalen, tehuizen en huiskamers.

Ik speel regelmatig mee in gelegenheidsensembles ter begeleiding van diverse koren, waarbij ik als intermezzo ook wel eens een solo of improvisatie voor fluit en piano speel. Ik val soms ook in bij semiprofessionele orkesten. Er is niets leuker dan samen muziek maken, maar het is vanwege de concurrentie moeilijk om als fluitist ergens in te komen. Daarom ben ik voortdurend op zoek naar podia, collega's, interessante projecten en vacatures in ensembles of orkesten. Minimaal eens per jaar organiseer ik zelf een concert of concertreeks in Lansingerland.

Geïnteresseerd?

Neem contact op of deel deze pagina met anderen

© 2021 Bianca de Vrind-Zegers contact