Bianca de Vrind

Biografie

foto Bianca de Vrind-Zegers

Ik was al jong muzikaal actief, maar toen ik 11 was kreeg ik mijn eerste dwarsfluit. Ik kreeg les van Corinne van Veen en later ook Veronique Streevelaar, beiden afgestudeerd bij de bekende fluitiste Abbie de Quant. In deze tijd won ik diverse prijzen op lokale muziekconcoursen en had ik regelmatig optredens. Zo mocht ik in de kleine zaal van de Doelen spelen en in het Hofpleintheater te Rotterdam. Verder ben ik een tijd eerste fluitist geweest van het Rotterdams Jeugd Kamer Orkest.

Na de middelbare school ben ik rechten gaan studeren in Amsterdam. Gelijktijdig met deze studie deed ik vooropleiding aan het Conservatorium te Amsterdam, waar ik les had van Abbie de Quant. Ik speelde daarnaast in diverse symphonieorkesten, waaronder het VU orkest en het VU kamerorkest, beiden o.l.v. Daan Admiraal. Op projectbasis en als invaller heb ik ook veel meegespeeld in diverse andere ensembles en orkesten, vaak als eerste fluitist. Ik heb destijds kennis gemaakt met de grote orkestwerken van Beethoven tot Mahler, Shostakovich, Strawinsky en zelfs Tristan Keuris. We hebben samengewerkt met diverse bekende solisten, waaronder Paolo Giacometti, Mirsa Adami, Helena Rasker en Janine Jansen. Van 2004 tot en met 2006 heb ik bij Abbie de Quant gestudeerd aan het conservatorium te Utrecht en later aan het conservatorium te Amsterdam, waar ik ook orkestlessen volgde bij o.a. Nine Sligter en Marieke Schneemann en waar ik mijn orkestervaring mocht uitbreiden in diverse projecten. Later heb ik nog een aantal toon- en interpretatielessen gevolgd bij Abbie de Quant

Tegenwoordig speel ik veel kamermuziek in samenwerking met vooral pianisten en organisten. Ik vorm een vast duo, duo Bianca & Kate, met pianiste Kate Yunyoung Kang. Wij hebben een mooi repertoire opgebouwd op hoog niveau met veel muziek van Franse componisten, maar ook Prokofiev, muziek van Nederlandse componisten en muziek van Piazolla hebben wij reeds samen uitgevoerd.

Ik speel ook mee ter begeleiding van oratoria van diverse gemengde koren. Bij één van deze koren ben ik samen met Kate vaste begeleider en verzorgen wij tijdens uitvoeringen vaak een klassiek intermezzo of een vrije improvisatie voor fluit en piano. Tot slot val ik regelmatig in bij semiprofessionele orkesten, zoals onlangs bij het Klassiek Collectief.

Geïnteresseerd?

Neem contact op of deel deze pagina met anderen

© 2019 Bianca de Vrind-Zegers contact